Užfiksuotas beprecedentis atvejis, padėjęs išvengti baudos

Vokietijos Hamno miesto aukštesnysis regioninis teismas priėmė precedento neturinti sprendimą byloje dėl kelių eismo taisyklių pažeidimo. Nors bylą laimėjo lengvojo automobilio vairuotojas, tai gali būti svarbi žinia ir poromis važinėjantiems sunkvežimių vairuotojams.

Situacija, dėl kurios buvo kreiptasi į teismą, pakankamai paprasta. Šeima važiavo automobiliu. Kelyje pasirodė lenkti kitus automobilius draudžiantis ženklas. Šiek tiek pavažiavus už šio ženklo, automobilį vairavusi moteris sustojo aikštelėje ir persėdo į automobilio galą, kad nuramintų mažametį vaiką, o už vairo atsisėdo jos vyras. Šis pradėjęs važiuoti aplenkė kelyje buvusį kitą eismo dalyvį.

Policija sustabdė šį vokietį ir nubaudė jį 87,50 eurų bauda. Tačiau vokietis kreipėsi į teismą ir užginčijo šią baudą. Teismas buvo palankus vairuotojui ir teigė, kad būdamas keleiviu jis nėra įpareigotas sekti kelio ženklus, nes jis nėra kelio naudotojas. Kuomet jis pradėjo vairuoti, ženklų draudžiančių lenkimą nebebuvo, tad teismo sprendimu vairuotojas nenusižengė kelių eismo taisyklėms.

Leave a reply