Butkevičius: Darbo kodekso pakeitimai neturi grįžti į Vyriausybę

Butkevičius: Darbo kodekso pakeitimai neturi grįžti į Vyriausybę

Premjeras Algirdas Butkevičius mano, kad Darbo kodekso pakeitimai neturi grįžti į Vyriausybę. Trišalė taryba antradienį turėtų nuspręsti Seimui pasiūlyti kodekso pakeitimus grąžinti svarstyti Vyriausybei.

„Tikrai Darbo kodeksas arba visas socialinis modelis Vyriausybei neturi būti grąžinamas, jeigu būtų grąžinamas, tai parodytų tikrai tokį, pasakyčiau, neįsigilinimą į teisės aktus, kurie yra paruošti, vadovaujantis pasauline praktika, kuri jau yra sėkmingai diegta kitose šalyse ir sėkmingai egzistuoja. Mes pabrėžtume, kad esame šalis pagal Darbo kodeksą, kažkur besilygiuojanti į Afrikos valstybes“, – LRT radijui antradienį sakė A. Butkevičius.

Anot jo, Darbo kodekso reforma turi būti baigta šiemet.

Globaliame pasaulyje Lietuvai norint nors kiek lygiuotis į Vokietiją, Didžiąją Britaniją, mes turime darbo efektyvumą padidinti, palyginti su tomis šalimis, du, tris ar net keturis kartus, jei norime, kad gyvenimas žmonių čia keistųsi į geresnę pusę. Dėl to reforma yra reikalinga ir ji turi būti užbaigta šiais metais“, – tikino ministras pirmininkas.