Europos kelių policija kontroliuos transporto priemonių važiavimo greitį

Rugpjūčio 17-23 dienomis Lietuvos ir daugelio Europos šalių policija vykdys transporto priemonių važiavimo greičio kontrolės priemones. Šią prevencinę priemonę inicijavo Europos kelių policijos tinklas TISPOL. 

Priemonės, vyksiančios Europos keliuose, tikslas yra sumažinti galimą pavojų eismo saugumui, kuris kyla dėl leistino saugaus greičio viršijimo. Policijos pareigūnai nori priminti vairuotojams apie saugaus greičio laikymosi svarbą, atkreipti dėmesį į leistino greičio apribojimus ir kontrolę. 

„Mes raginame vairuotojus keisti savo požiūrį į leistino greičio viršijimą, – sako TISPOL prezidentas Aidanas Reidas (Aidan Reid). – Kiekvienas, kas galvoja, kad greičio viršijimas tėra menkas nusižengimas – pagalvokite dar kartą. Neadekvatus, netinkamas ir nesaugus greitis turi didžiulės įtakos eismo saugumui ir reikšmingai padidina eismo įvykių tikimybę, padarinių sunkumą.“

Skaičiuojama, kad važiavimo greičio viršijimas yra trečdalio visų Europos eismo įvykių, kuriuose žuvo žmogus, priežastis. Greičio viršijimas – vienas iš pagrindinių veiksnių, įtakojančių eismo įvykio padarinius, sužeidimų sunkumą ir žūčių tikimybę. 

Europos šalių policijos pareigūnai šią savaitę sieks užtikrinti, kad vairuotojai laikytųsi nustatyto važiavimo greičio. Vairuotojai, nenorintys vykdyti Kelių eismo taisyklių reikalavimų, bus traukiami atsakomybėn.

Analogiškos TISPOL inicijuotos prevencinės priemonės metu, 2014 m. rugpjūtį, 28 Europos šalyse buvo nustatyta daugiau kaip 580 000 greičio viršijimo atvejų.